ROZHODNUTO - u bývalého kina budou semafory!

ROZHODNUTO - u bývalého kina budou semafory! image not found

Na známé hranické křižovatce u bývalého kina budou semafory. A to už od příštího roku!

Schválili to zastupitelé města na červnovém jednání. Nyní se bude řešit projektová dokumentace, do konce roku má být vypracován projekt a v příštím roce se semafory začnou instalovat. Odhadované náklady na akci jsou přibližně 5 milionů korun.

V minulých letech byla zvažována i možnost postavit zde kruhový objezd. V první řadě by to ale bylo mnohem dražší, až 35 miliónů. To byl hlavní důvod tuto možnost zavrhnout. Navíc by si toto řešení vyžádalo dlouhodobou několikaměsíční uzavírku všech dotčených, značně frekventovaných pozemních komunikací, a to i pro veškerou autobusovou dopravu.

Instalace semaforů bude možná za plného provozu, budou jen částečné uzavírky mimo špičku.

Nový semafor bude instalován také u základní školy na Tř. 1. máje a režim na světelné křižovatce u Alberta bude uprave tak, aby došlo k vzájemné koordinaci semaforů („zelená vlna“) na křižovatkách u Alberta a U Černého orla (bývalého kina) a nedocházelo tak k vytváření dlouhých kolon vozidel v době dopravních špiček.

Podle názoru odborníků společnosti AŽD Praha bude doprava po vybudování světelné křižovatky U Černého orla plynulejší a bezpečnější. Tato firma dodavala všechny semafory v Hranicích a zajišťuje jejich odbornou údržbu.

(zdroj: mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář