Helfštýnská pouť 2019 vychází na sváteční dny 5. až 7. července. Helfštýn oživí řemeslníci a kumštýři ze širokého okolí.

Helfštýnská pouť 2019 vychází na sváteční dny 5. až 7. července.  Helfštýn oživí řemeslníci a kumštýři ze širokého okolí. image not found

Studio Bez kliky ve spolupráci s Muzeem Komenského v Přerově a zapsaným spolkem Helfštýn pořádá ve sváteční dny 5. až 7. července Helfštýnskou pouť.

 

Těšte se na bohatý program plný vystoupení, řemesel a výtvarných dílen. 

 

Mimo běžně zpřístupněné hradní expozice historické mincovny, archeologie a uměleckého kovářství Helfštýn oživí řemeslníci a kumštýři ze širokého okolí. Řemeslný jarmark vyroste na II. nádvoří a nabídne přehlídku rukodělné výroby.

Různé techniky a materiály představí tvůrci osobně.

Těšit se můžete na výrobky z proutí, keramiky, kovu a mnohé další. Na III. nádvoří v blízkosti historické kovárny zaplanou ohně výhní a kováři rozezní hradní kovadliny.

 

  • Pořadatelé chystají také výtvarné a řemeslné dílny pro celé rodiny. Památku na pouť si tak nemusíte kupovat, ale můžete si ji rovnou sami vyrobit.
  • V zábavné části programu vystoupí principál Studia Bez kliky se svou show o historii zbraní, děti potěší loutková divadla.
  • Vynikající ekvilibrista Jan Hlavsa z Cirkusu LeVitare pobaví, ale i ohromí, když nad svou hlavou rozpohybuje vše od kuželek, přes nože až po hořící kolíky. V jeho škole žonglérského umění si zájemci vyzkouší jednotlivé disciplíny na vlastní kůži.

 

Část akce se odehraje i nad helfštýnskými hradbami.
 

Programu zpestří představení dravců s výkladem mistra sokolníka.
 

O vrchol akce se postará jezdecká skupina Kvintána. Ohromí i rozesměje svými kousky na koních, do kterých zapojí i odvážlivce z publika.

 

Naopak prostor ke zvolnění a zamyšlení poskytne venkovní ekumenická bohoslužba s přímluvami za mistry kováře.

 

Protože je program třídenní, pozorně si ho prohlédněte, jeho náplň se v jednotlivých dnech mění.  

  

VSTUPNÉ: PLNÉ 120 Kč, SNÍŽENÉ 60 Kč, DĚTI DO 6ti LET ZDARMA

 

(zdroj helfstyn.cz)

 

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář