Dnes je den otců, nezapomeňte na tatínky!

Dnes je den otců, nezapomeňte na tatínky! image not found

Svátek otců nemá oficiálně stále své místo v českém kalendáři, což je mírně nespravedlivé. Panuje ale naprostá shoda o tom, kdy se slaví.

 

V dřívějších dobách oslavovali tátové svůj svátek na Josefa. Postupně se však tento den přestěhoval na třetí červnovou neděli, kdy slaví svůj den většina tátů v Evropě. Třetí červnová neděle je tedy nepsaným, neoficiálním, avšak všeobecně známým a mohutně oslavovaným dnem všech otců!

 

Zeptá-li se vás někdo, proč se slaví den matek, pravděpodobně Vás napadne hned několiv důvodů: je to poděkování za její péči, lásku a výchovu, protože si to maminka za celoroční fušku s dětmi přeci zaslouží a vůbec, máme jí být za co vděční. Na zplození a výchovu jsou však většinou zapotřebí dva, a tak je spravedlivé, že se i tatínkové (byť se zpožděním a neoficiálně) dočkali svého ocenění v podobě svátku!
 

Proto dnes oslavte s tátou jeho den!
 

A jak? Můžete vyrazit na rodinný výlet, udělat mu dobrou večeři nebo upéct oblíbený koláč, darovat ,,metr,, piva, nebo vyrobit originální foto-pexeso z rodinných výletů a oslav.

 

Přikládáme básničku a citáty pro tatínky:

Nic nemá na dítě lepší vliv, než chvála otce.
Sheridan Richard Brinsley 1751-1816
 

Jeden dobrý otec vydá za sto učitelů.
George Herbert 1593-1633
 

Děti a psi vycítí hned, kdo je má rád!
Božena Němcová 1820-1862

 

Nejmilejší táto,
děkuji Ti za to,
že se o mě s láskou staráš,
spravedlivě někdy káráš.
Jednou chci být jako Ty,
projdu Tvoje šlápoty.
Velkou pusu, obětí,
moc se nebraň dojetí!

 

 

Nemáte dnes příležitost tento den oslavit? Můžete to dohnat na akci pro tatínky, kterou pořádá každoročně CPR Jitřenka, kde si můžete vyzkoušet střelbu z luku, nebo posedět u ohně.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář