ŘEDITEL EKOLTESu NA VLSTNÍ ŽÁDOST ODEŠEL Z VEDENÍ FIRMY

ŘEDITEL EKOLTESu  NA VLSTNÍ ŽÁDOST ODEŠEL Z VEDENÍ FIRMY image not found

Firma EKOTES je v Hranicích nepostradatelná. Má na starosti likvidaci odpadů, letní a zimní úklid, údržbu veřejných ploch, správu lesů a řadu dalších činností.

Dne 23. 5. 2019 představenstvo společnosti obdrželo informaci, že pan Ing. Oto Čermák chce ukončit svoji činnost ve funkci ředitele i ve funkci člena představenstva. Mnohdy a mnohde lze vyjednávat. U této společnosti nikoli. Služby EKOLTESU město denně potřebuje.

24. 5. bylo svoláno mimořádné představenstvo a toto rozhodlo o okamžitém zrušení pověření pana Ing. Oty Čermáka k řízení společnosti na základě jeho vlastní žádosti. Zároveň byla řízením společnosti dočasně pověřena Ing. Dagmar Žeravíková, hlavní ekonom společnosti. Ještě tentýž den valná hromada odvolala pana Ing. Otu Čermáka z představenstva společnosti. S ohledem na zájmy obou stran bylo dohodnuto, že bude zapečetěna kancelář ředitele a odborně uzavřen přidělený osobní počítač. Dovolte vyvrátit fámy. Všechna tato opatření byla učiněna po dohodě, aby během měsíce června bylo vše předáno i převzato bez připomínek. Dnes bývalý ředitel se na vyzvání účastní schůzek a dle harmonogramu vše řádně předává.


Od pondělí 3. 6. bude vyhlášeno otevřené, tři týdny trvající, výběrové řízení na tuto funkci. Ve výběrové komisi bude zastoupena většina politických klubů zastupitelstva.

Osobně si přeji a toto město potřebuje, aby EKOLTES vedl hranický srdcař, technicky zdatný odborník a dobrý komunikátor. Možná právě tyto vlastnosti jsou tím, proč Ing. Oto Čermák odstoupil. Pokud některou z těchto vlastností nemáte, tlak ze strany města je na tuto funkci je veliký.

(zdroj: Jiří Kudláček)

Komentáře (22)

  • Milan Vinkler

    Friday, May 31, 2019

    K tomuto článku asi tolik. Jedna lež od starosty vedle druhé. Již někdo z vás slyšel nebo viděl, aby při normálním předání funkce se zapečeťovala kancelář ředitele?Takže asi takto k... promptně opouštějí potápějící se loď a další k... se svůj nezdar a fatální chyby snaží zamést pod koberec. Takže bude ještě veselo. Z důvodů vulgárností změněno!

  • Pavel

    Wednesday, June 12, 2019

    Pane, hořkost, která se ve vás bezpochyby objevila ve spojitosti s vaším "odchodem do důchodu", z vás tryská všemi směry. Je to znát nejen z vašich komentářů. Jste v důchodovém věku. Možná byste si měl raději užívat důchodu a nepsat veřejně bludy. Anebo, jestli se na to cítíte a jste přesvědčen o tom, že splňujete kritéria zadaná ve výběrovém řízení na nového ředitele, přihlaste se do něj.

  • Milan Vinkler

    Thursday, June 13, 2019

    Pane Pavle, neměl byste komentovat věci či události o kterých nic nevíte. Až vás "pošlou do důchodu" s tím, že vás bude 3,5 roku vyšetřovat policie na základě falešného udání ze strany starosty města budete možná reagovat podobně.

  • Pavel

    Friday, June 14, 2019

    No jestli si chcete myslet, že nevím nic o Milanu Vinklerovi a jeho "manažerské práci", tak si to klidně myslete dál. Že jste plný hořkosti kvůli tomu, že jste byl nucen "odejít do důchodu", jste touto svojí reakcí sám nepřímo přiznal. Dám vám taky jednu radu. Smiřte se s tím, že jste svůj mnohaletý boj o udržení svého ředitelského křesla v městské firmě nakonec prohrál a buďte rád, že to dopadlo jen takhle. Můžete si tak ušetřit spoustu dalších případných nepříjemností. Jestli ovšem sám věříte tomu co píšete, tak se přihlaste do probíhajícího výběrového řízení na nového ředitele a už neobtěžujte občany tohoto města podobnými bludy. Chápu, že jsou to pro vás vaši potenciální voliči, ale možná byste si už měl uvědomit, že v Hranicích už jste profláknutý. Stačí se podívat na výsledky posledních komunálních voleb. Jestli jste si toho ještě nevšiml, tak tím svým veřejným vystupováním jste místní ČSSD určitě nepomohl. Některé jedince něco takového ale vůbec nezajímá, že Milane? Politiku využívají pouze jako výtah k osobnímu prospěchu a kariéře. Pověste nám pane Vinklere, jste kariérista? Proč někdy nenapíšete něco o své historii? A nejen té politické. Třeba o tom, jak a za jakých okolností jste se do Ekoltesu dostal, jak jste se dostal do funkce ředitele této firmy, jak se dostal do Ekoltesu váš zeť Michálek, jak a proč se následně dostal do funkce vedoucího provozu, atd.? Ale pravdu!

  • Hanča

    Monday, June 17, 2019

    Mně na tom úvodním komentáři od pana Vinklera přijde, že si v něm odporuje. Na jedné straně přirovnává pana Ing. Čermáka k hlodavci, který rychle opouští potápějící se loď a na druhé straně obviňuje pana starostu Kudláčka ze lži, když tvrdí, že Ing. Čermák odchází na vlastní žádost. Nemůžu si pomoct, ale na mě to působí, jako by autor tohoto komentáře trpěl buďto nějakou, možná stařeckou, demencí nebo že mu nenávist už dočista zatemnila rozum.

  • Luďa

    Tuesday, June 18, 2019

    Taky jsem si ten komentář přečetl Hančo a k vašemu hodnocení bych jen dodal, že v některých akutních případech se může jednat i o kombinaci obou možností.

  • Jožka

    Wednesday, June 19, 2019

    Myslíte Luďku, že aktuální duševní stav pana Vinklera už dospěl do tak pokročilého stádia? Slovo akutní je už poměrně dost drsné.

  • Luďa

    Wednesday, June 19, 2019

    Tak já jsem v podstatě ve shodě tady s Hančou. Jen jsem tím chtěl říct, že v některých vážných případech můžou hrát svoji roli oba faktory najednou. Vezmeme-li v potaz vulgární způsob vyjádření pana Vinklera spolu s tím, že použil příměr lidového rčení, které se k vzniklé situaci vůbec nehodí a kterému nejspíš ani nerozumí a také to, že si svůj hněv ze ztráty postu ředitele vylévá současně na osobě Ing. Čermáka, který s tím pravděpodobně ani neměl vůbec co dočinění, podle mě nevylučuje reálnou možnost toho, že se může jednat o kombinaci obou možností dohromady. Nemluvě o ironii, která panu Vinklerovi zřejmě není úplně cizí. Ale každý ať si o tom udělá svůj úsudek.

  • Luďa

    Friday, June 21, 2019

    Prostě si nemyslím, že by byl Ing. Čermák někdo, kdo opouští potápějící se loď, stejně jako nevěřím tomu, že by se někdo snažil zamést svůj neúspěch pod koberec. Nemám žádný důvod nevěřit tomu, o čem se píše ve výše uvedeném článku. A o panu Vinklerovi, ať si každý udělá svůj názor.

  • Bedřich

    Monday, July 1, 2019

    Pan Vinkler není v důchodu. Odjel "působit" do Prahy a tam svoje nekalé praktiky používá dál v jednom nejmenovaném úřadě a to za využití stejných vulgarit jako předvedl zde ve svém komentáři. Falešné dehonestační osočující a pomlouvačná tvrzení využívá pro existenční likvidaci jemu nepohodlných občanů.

  • Bedřiška

    Monday, July 8, 2019

    Ale tady ani nikdo nepsal, že by byl pan Vinkler v důchodu. Každý volič si mohl při posledních komunálních volbách na kandidátní listině hranické ČSSD přečíst, co má pan Vinkler napsáno u svého jména. A k tomu zbytku, nás, co pana Vinklera známe, by něco takového rozhodně nepřekvapilo. Když už pan Vinkler začal s těmi lidovými pořekadly, taky si vybavuji jedno "starého psa, novým kouskům nenaučíš". Dodám k tomu jen své BOHUŽEL. Udělal by lépe, kdyby už těch svých ambiciózních aktivit zanechal a šel si konečně užít toho důchodcovského volna.

  • Watson

    Monday, July 8, 2019

    Hle Sherlockové, tady si můžete prohlédnout veřejně dostupný výsledný produkt toho, co dnes pan Vinkler dělá: https://apps.odok.cz/attachment/-/down/KORNA8TGBEE9

  • Watson

    Monday, July 8, 2019

    anebo https://apps.odok.cz/attachment/-/down/ALBSAPFA59NF

  • Sherlock

    Monday, July 8, 2019

    Pane jo! To tedy musí být skutečně důležitá a uspokojivá pracovní náplň, opravovat někomu překlepy a pravopis. Zvláště pak pro ambiciózního člověka. Možná Vám tady teď pan Vinkler vytkne, že jste se ve svém komentáři dopustila překlepu, Bedřiško. Ta čárka mezi slovem psa a novým je tam tak trochu navíc. Ale podle mne je to zanedbatelná věc. Překlepu se může dopustit každý. Zvlášť, pokud jste to psala třeba v rychlosti.

  • Ludva

    Tuesday, July 9, 2019

    To mě by teda zajímalo, jak se tam pan Vinkler dostal. Kdopak asi tento resort, respektive jeho personální agendu, v době nástupu pana Vinklera vedl? A jaké politické příslušnosti byl?

  • Veronika

    Wednesday, July 10, 2019

    Ludvo, tady ty webové stránky by vás mohly zajímat. Mohl byste tu najít odpověď na část svých otázek. https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_ministr%C5%AF_pr%C5%AFmyslu_a_obchodu_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky

  • Ludva

    Wednesday, July 10, 2019

    Aha, díky. Takže od 29.1.2014 do 13.12.2017 byl tento resort vedený ČSSD.

  • Sherlock

    Wednesday, July 10, 2019

    tyhle stránky budou ještě zajímavější https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/ministerstvo/o-ministerstvu/vedouci-pracovnici/statni-tajemnik-robert-szurman---strucny-portret--158624/

  • Ludva

    Saturday, July 13, 2019

    Vida.

  • Bedřich

    Monday, August 19, 2019

    A mezi vedoucími pracovníky je též jméno jistého Pavla Vinklera, takže to mají tzv. v rodině. Pan Vinkler se na svoje současné místo bezpochyby dostal na základě svých předchozích znalostí a zejména morálního profilu, který je vážně pozoruhodný nejen pro státního zaměstnance, který by měl dodržovat nějaký etický kodex. Protože etika v podání pana Vinklera je věc naprosto fascinující.

  • Watson

    Sunday, August 25, 2019

    Fascinující? Fascinující ve smyslu přitažlivý, oslňující, uchvacující? To snad NE??? "Fascinující" v uvozovkách, tomu bych rozuměl. Soudě podle obsahu vašeho komentáře, byla myšlena asi ta druhá varianta. A ano, mezi vedoucími pracovníky se doopravdy objevuje vámi uvedené jméno. Tato informace pro některé z nás není nijak nová. Ovšem ještě tady nikdo neuvedl žádnou konkrétní informaci vedoucí k tomu, že by se skutečně jednalo o blízkého rodinného příslušníka. Čistě hypoteticky by se mohlo jednat například o bratra. Ale o tom tady zatím nebyl předložen žádný důkaz.

  • František

    Tuesday, October 15, 2019

    Pavel Vinkler je syn tohoto pana Vinklera. Takže je asi jasné, jak se pan Vinkler dostal ke své práci.

Přidat komentář