Čtyři medaile z Českého poháru pro JUDO HRANICE.

Čtyři medaile z Českého poháru pro  JUDO HRANICE. image not found

V sobotu 25.5. se judisté a judistky JUDO HRANICE zúčastnili Českého poháru, nominační soutěže na MČR, v Novém Bydžově. Barvy našeho klubu hájilo 13 závodníků.
 

V konkurenci 600 judistů z 8 osmi států a 110 oddílů jsme se velmi dobře prezentovali a vybojovali jsme deváté místo v hodnocení klubů.
 


První místo vybojovala starší žačka Kristýna Pokorná (40 kg), když dokázala s přehledem čtyřikrát zvítězit. Stříbrné medaile si vyprali starší žáci Bára Kulhánková (48 kg) a Filip Otevřel (55 kg), když podlehli až ve finále svých vah. Bronzovou medaili si domů odvezl dorostenec Roman Hynčica (55 kg), když v semifinále své váhy podlehl budoucímu vítězi, ale ve finále oprav byl již opět bezchybný.

Zápas o bronz nezvládla Barbora Janíková, když skončila pátá. Devátá místa si urvali Karel Trousil a Tomáš Hynčica. Neprosadili se Adéla Stříteská, Dorota Malířová, Adam Vinklárek, Ondřej Vybíral, Jan Tománek, Martin Jeřábek.

 

Ve stejný den měli svou nominační soutěž i mladší žáci.

Společně s benjamínky se představili v Prostějově. Po skvělých výkonech domů přivezli pohár za druhé místo v U11 a pohár za první místo v U13.

Zlaté medaile mají Filip Caletka, Adéla Géryková, Radek Špalda, Bohuslav Heryán. Stříbro získali Matyáš Stupárek, Alexandr Tošenovský, David Střílka, Tomislav Géryk, Tomáš Otevřel. Třetí místa obsadili Leoš Kráčmar, Jan Bláha, Jaroslav Géryk, Sebastián Stupárek, Ondřej Trousil.
Zápas o brnoz prohrál Adam Bělaška a skončil pátý. Neprosadili se Jakub Rykala a František Chudárek.

 

O týden dříve jsme startovali na MVC města Kroměříže a na USK Cupu v Praze.
 

V Kroměříži jsme změřili své síly s judisty z Moravy, Slovenska, Slovinska, Polska a Ruska. Vybojovali jsme pohár za druhé místo v soutěži družstev.
První místa vybojovali Tomáš Otevřel, Filip Caletka, Bohuslav Heryán, Karel Trousil, Jan Tománek. Druhá místa patří Alexandru Tošenovskému, Leoši kráčmarovi, Janu Bláhovi, Martinu Jeřábkovi. Třetí místo bral Ondřej Vybíral.
Bez medaile zůstali Jonáš Kráčmar, Ondřej Antolík, Adam Vinklárek.

 

V Praze se kromě judistů z celé ČR představily kluby z Polska, Slovenska a Ukrajiny.
 

Zlatou medaili získala Barbora Janíková, druhé místo vybojovali Dorota Malířová a Tomáš Hynčica. Neprosadil se Adam Bělaška.

 

 

(text a foto oli, JUDO HRANICE, z.s.)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář