Trio Bohémo (KPH)

  • 25.10.2021 18:00 - 25.10.2021 20:00
  • Koncertní sál MKZ

Trio Bohémo vzniklo na začátku roku 2019. Jeho členové momentálně studují ve třídě profesora Mezö Pétera na Liszt Ferenc Academy of Music v Budapešti.

 

Již po několika měsících od svého založení obdrželi druhou cenu na prestižní soutěži Gianni Bergamo Award ve švýcarském Luganu, kde soutěžili s nejlepšími mladými evropskými soubory. Na základě tohoto soutěžního úspěchu obdrželi pozvání ke spolupráci s italskou společností Le Dimore del Quartetto.

 

Od roku 2020 jsou členy European Chamber Music Academy, v rámci níž koncertují po celé Evropě a pracují s nejlepšími evropskými profesory jako např. Johannes Meissl, Avedis Kouyoumdjian, Hatto Beyerle nebo Patrick Jüdt.

 

​Vystupovali v prestižních koncertních síních jako je Nagyterem na Akademii Ference Liszta (Budapešť) nebo TivoliVredenburg (Utrecht). V sezóně 2020/2021 se mimo jiné představí na francouzském festivalu Pablo Casals Festival, v Německu v rámci koncertní řady Kloster Konzerte St. Blasien nebo na belgickém festivalu Gent Festival van Vlaanderen.

 

Složení:

Jan Vojtek – klavír

Matouš Pěruška – housle

Kristina Vocetková – violoncello

 

Vstupné mimo předplatné KPH 120 Kč