Muži na Přerovsku pěstovali a prodávali marihuanu

Muži na Přerovsku pěstovali a prodávali marihuanu image not found

Minulý týden byl v menší obci na Lipensku zadržen muž (43), pro podezření z páchání trestné činnosti související s návykovými látkami.

Byl převezen na policejní služebnu a ještě ten den mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Muž od jara roku 2019 do svého zadržení opakovaně, nejméně ve třech pěstebních cyklech, doma pěstoval rostliny konopí setého s úmyslem získat marihuanu. A to se mu taky podařilo. Rostliny používal i k výrobě mastí s obsahem konopného výtažku a za uvedenou dobu vyrobil přibližně 2 litry. V letošním roce od jara do doby zadržení vypěstoval 12 ks rostlin o výšce od 150 do 200 cm.

O den později byl zadržen uživatel návykových látek (24), kterému bylo stejně, jako jeho předchůdci, sděleno podezření pro stejný trestný čin. I jeho zadržení v jedné z místních částí Přerova proběhlo bez problémů a nebylo potřeba přistoupit k použití donucovacích prostředků. Mladý muž distribuoval marihuanu mezi přerovské uživatele návykových látek, kterou získal z vlastních zdrojů, po vypěstování rostlin konopí setého na zahradě domu a které následně usušil. Mimo marihuanu prodával přinejmenším od roku 2017 i pervitin.

Oba podezřelí muži byli po provedených úkonech propuštěni ze zadržení na svobodu a dle trestního zákoníku oběma hrozí trest od 1 roku do 5 let.

(PČR)

Komentáře (1)

  • Johny Wetis

    Wednesday, October 12, 2022

    Takových je na Hranicku hodně a nejdou odhalit jelikož to pěstují doma i třeba v Drahotuších , ale to by ty policejní drony by museli lítat od rána do večera !!!

Přidat komentář