Tomík na cestách vyrazil do Afriky!

Tomík na cestách vyrazil do Afriky! image not found

Tomáš Vejmola alias Tomík na cestách je hranický cestovatel a dobrodruh. Jeho první cesta vedla do Indie a Nepálu, další pak na kole do Gruzie. Za 101 dní ujel 7000 km! Další cesta byla do Thajska, odkud si přivezl vozítko zvané TUKTUK. Cesta trvala rok a Tomáš urazil 13 000 km. Z tohoto dobrodružství vznikla dokonce i knížka! Na poslední cestě objel tuktukem Českou republiku, z čeho vznikl i cestopisný film, který měl začátkem února premiéru v Hranicích. 

O víkendu Tomáš odjel do Jihoafrické republiky. Zde má v plánu koupit ojetý tuktuk a vydá se na cestu po východním pobřeží Afriky. V plánu je navštívit státy jako Malalwi, Ugandu, Ethiopii a Mozambik. A hlavní plán je s tuktukem dojet až domů, do České republiky.

A proč si Tomáš zvolil právě tuktuk? Podle jeho slov je to "výborné vozítko na cestování! Sice pomalé a slabé, ale roztomilé. Má malá kola, takže všude zapadne, naštěstí je ale lehké, tak se dá i tlačit a v neposlední řadě se do něj vleze i celá školka a dvě kozy, když bude potřeba."

A proč si Tomáš zvolil pro své nové dobrodružství právě Afriku? Je prý často označována jako nebezpečný kontinent, ale i tam žijí hodní lidé. Po celou dobu své cesty se s vámi bude dělit o své zážitky na sociálních sítích a slíbil, že po návratu domů napíše i knížku. No a díky úspěšné sbírce budou s kameramanem během cesty točit film, díky kterému si budete moci Afriku prožít na vlastní kůži. Ve sbírce na tuto cestu lidé darovali přes 300 tisíc korun. Tyto peníze Tomáš využije na víza do zemí, poplatky do národních parků, vybavení a opravu tuktuku, díly i úplatky, ale taky přesun tuktuku do Evropy…  "Nejdražší na celé cestě však bude právě vytvoření filmu. Nákup potřebné techniky a objektivy, harddisky, honorář pro kameramana… Film se pak musí prostříhat, nabarvit a ozvučit. Musí se nakoupit hudba, vytvořit grafika, zaplatit honoráře a dalších milion věcí, aby byl dokument, který z africké cesty vzejde, opravdu stál za to."

Přejeme Tomášovi mnoho štěstí na jeho cestě a těšíme se na návrat i na film!

(donio.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář