Peleton "Na kole dětem" pojede i přes Hranice

Peleton "Na kole dětem" pojede i přes Hranice image not found

Josef Zimovčák a peloton cyklistů vyrazí ve dnech 10. - 20. června na etapovou cyklojízdu napříč Českou republikou. Hranice jsou zastávkou na trase 1. etapy z Kopřivnice do Slopné 11. června.

Záměr jízdy je opět tradiční, chce získat finanční prostředky na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí11. ročník ale bude kvůli epidemii koronaviru trochu jiný. Peloton bude menší, tvořený pouze partnery, sponzory a pány profesory Pafkem a Pirkem.

Aby ale zůstal zachovaný duch akce, každý může sednout na kolo sám, nebo v menší skupině, ujet nějakou trasu, nejlépe blízko svého bydliště a poslat finanční částku ve výši ujetých kilometrů na účet NF Na kole dětem.

 „Trasa je letos plánovaná z moravskoslezského Hlučína, přes Ostravu do malebné obce Slopné, dále do Bzence, Ivančic a Jindřichova Hradce, projedeme Jižní Čechy do Písku, tradičně se zastavíme v Družci, projedeme Prahou a ze Sobotky už zamíříme do Orlických hor. Zde se chvíli pozdržíme a konec nás čeká v Lanškrouně,“ shrnuje hlavní manažer Petr Veselý.

„Všichni se jistě těšili na setkání po roce. Já jsem měl letos připravenou jízdu bez pádu (celý rok jsem na to trénoval????). Současná situace může přinést bohužel i zklamání. Nedejte si vzít radost z pohybu a přátelství. Myslete na nemocné děti, že si svou situaci také nevybraly dobrovolně a musí ji zvládnout. Tak jim to pojďme ulehčit, jak to jen bude možné,“ říká Josef Zimovčák.

Motto: „My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně“.

Podrobnější informace naleznete na webu https://www.nakoledetem.cz/cyklotour-2020

 

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář