Na vlně pomoci proti bezmoci! - pomoc už dostali první potřební

Na vlně pomoci proti bezmoci! - pomoc už dostali první potřební image not found

Charita ČR vyhlásila veřejnou Sbírku pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci!

Podpořit sbírku můžete převodem finančního daru na účet 44665522/0800 VS 90619, nebo telefonem můžete zaslat na číslo 87 777 jednorázovou dárcovskou DMS CHARITAPOMOC 30, 60 nebo 90, nebo trvalou dárcovskou DMS TRV CHARITAPOMOC 30, 60 nebo 90.

Veřejná sbírka je určena na přímou finanční pomoc lidem, kteří kvůli pandemii onemocnění COVID-19 a s ní spojenými vládními opatřeními přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb. Vybrané peníze budou použity na přímou pomoc lidem v nouzi, v kritické životní situaci, dětem a matkám s dětmi, těžce nemocným, opuštěným nebo starým lidem, kteří se v této výjimečné situaci ocitli v tísni.

Velké díky všem dárcům, kteří se k naší výzvě připojí.

 

Na vlně pomoci proti bezmoci už dostali první lidé, kteří kvůli pandemii onemocnění covid-19 přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb, přímou finanční pomoc. Mezi nimi je i paní Iveta, která se kvůli nemoci paradoxně ocitla na úřadu práce, ačkoli práce schopna není.

Paní Iveta pracovala šest let jako pomocná síla v domově pro seniory. Práci měla ráda, nadřízení si jí vážili pro její pečlivost a svědomitost, patřila k oporám týmu. V osobním životě však Iveta příliš štěstí neměla. Před lety prodělala vážné onemocnění, partner ji několik let psychicky i fyzicky týral – a nakonec dokonce navzdory všem přitěžujícím okolnostem získal do péče jejich společného syna. Loni se Ivetě výrazně zhoršil zdravotní stav, což se pochopitelně odrazilo i na psychice. Celý rok byla doma, a přestože léčba nadále pokračuje, úřady jí zamítly žádost o invalidní důchod, ale zároveň jí byla ukončena pracovní neschopnost. Veškerá komunikace s úřady i s lékaři je v době pandemie covid-19 obtížná, a tak se Iveta ocitla na úřadu práce, ačkoliv ve skutečnosti práce schopna není…

Vyměřená podpora v nezaměstnanosti jí měsíční výdaje nepokryje, proto se obrátila s žádostí o pomoc na Diecézní charitu Plzeň. Tamní pracovníci jí okamžitě vyšli vstříc a po splnění potřebných podmínek jí z veřejné Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci! přispějí na úhradu nájemného, dokonce s příslibem opakování až do doby, kdy bude mít vyřízený invalidní důchod. Zaměstnanci Charity jí současně pomáhají vyřizovat administrativu a komunikovat s úřady. Bez této pomoci by totiž Iveta nepochybně skončila „na ulici“.

(Charita Hranice)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář